Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

A jövő csillagai


Nemzeti Táncszínház

2017. október 27. 19:00

"Nem olyan emberekre vágyom, akik táncolni akarnak. Olyanokra, akiknek táncolniuk kell!" (G. Balanchine)

A Magyar Táncművészeti Főiskola balettművész-jelölt hallgatói ilyenek! Erre áldozták eddigi fiatal életük döntő részét. És ezt a mozdulatokkal történő szépség-teremtést, érzelmi üzenetátadást, katarzisnyújtást vallják feladatuknak a jövőben is. A főiskolán már 10 éves koruktól a hivatásukra készülnek; és amikor kortársaik még épp? csak pályát választanak, és a felvételikre készülnek, ők már pályakezdő művészek. Sőt, már diákként is élményt adó előadásokat táncolnak ? mint amilyennek ez a mostani program is ígérkezik. Az illékony színpadi percek ellensúlyozzák a mindennapi gyakorlatok, a hetekig-hónapokig tartó próbák fáradtságát. A közönség tapsa és szeretete kárpótol az izomlázért vagy a lábfájásért.
A mostani műsorban a balettirodalom klasszikusai mellett ismét helyet kapnak ismert és kevésbé 20. századi és kortárs alkotók is. A 19-20. század koreográfusai jelentik az alapot ahhoz, hogy balettművész-hallgatóink a 21. század színpadain is megállják a helyüket: értékeket tudjanak megőrizni, közvetíteni, megújítani, teremteni. Ha erre felkészültek, akkor a Magyar Táncművészeti Főiskola teljesítette vállalt feladatát! Szakály György, rektor